Welkom

Beste bezoeker

 

IMG 0883Welkom op de website van de Genkse Academie voor Beeldende Kunst & Media, GA voor Kunst!

Neem gerust de tijd om een duik te nemen in onze website en ontdek de veelheid van activiteiten en opleidingen die we aanbieden.

Al vanaf 6 jaar, kunnen kinderen voor 3 lesuren per week bij ons terecht voor algemene beeldende vorming en dit op woensdag en zaterdag. Vanaf 8 jaar leer je op woensdagnamiddag in ons atelier filmanimatie het beeld laten bewegen en er muziek bij plaatsen.

De jongeren zijn welkom vanaf 11 jaar. Wij verwachten ze 4 lesuren per week.
Uniek in Limburg voor deze jongeren, zijn de opleidingen Architecturale vorming en Digitale beeldende vorming. In deze opleidingen kunnen ze eveneens gebruik maken van onze eigentijdse PC en Mac computerlokalen. Maar ook de jongeren die Algemene Beeldende vorming kiezen kunnen hun expressiviteit en creativiteit kwijt in onze ateliers.

Volwassenen hebben de keuze tussen de 9 ateliers, zij worden 8 lesuren per week verwacht in de namiddag, de avond of op de zaterdag. De lesmomenten voor de verschillende ateliers, vind je op onze website.

In dit totale pakket van beeldende vorming gaat het niet alleen om het louter produceren van kunst. Zeker zo belangrijk is het vermogen om te leren kijken met een open geest naar kunst en om kunst te leren waarderen.

Kunst en cultuur verhogen ons vermogen om betekenis te geven aan de wereld om ons heen en is anderzijds het resultaat van die betekenisgeving en van de interactie met de anderen.

Wens jij ook de wereld van de beeldtaal te ontdekken, dan staat ons professioneel team van kunstenaars/pedagogen, klaar om je hierin te begeleiden. Wij verwachten je!

Michel Wieczerniak
Directeur