Vrije grafiek

De lessen gaan door op:

  • donderdag van 16.00u  tot 17.40u en van 18.00u  tot  19.30u
  • zaterdag van 09.00u tot 12.30u

 

vrijegrafiek2016 

 

Moet je een goed tekenaar zijn om vrije grafiek te maken? Kunnen tekenen is altijd meegenomen, maar met lef, creativiteit, werkkracht, aanvoelen van materiaal en een open geest kom je even ver, zoniet veel verder...

 

Vrije grafiek is het drukken op papier of op textiel (bvb. een t-shirt) van een zelf gecreërde drukvorm. Deze drukvorm moet niet, maar kan nog steeds een koperplaat, een steen- of een houtsoort zijn. Sinds de invoering van non-toxische producten, kan dit in een gezondere en veiligere omgeving met letterlijk meer voor de hand liggende materialen (mdf, plexyplaat, offsetplaat, collagemateriaal, gips, lijm, ... ).

 

De grafische uitingsmogelijkheden zijn toegenomen of hebben de bestaande technieken in hoogdruk, diepdruk, vlakdruk en zeefdruk ondersteund en verrijkt.

 

Om nog maar de mogelijkheden op digitaal vlak niet te vernoemen (polymeeretsen). Kortom, je maakt vrije grafiek zo donker of kleurrijk, zo expressief, monumentaal of klein en gedetailleerd als je dat zelf wilt.

 

Van begin af aan wordt bij de student de zoektocht ingezet naar een eigen vormtaal, gedrag door verworven vakkennis die de persoonlijkheid ondersteunt en in een techniek die aansluit bij een eigen stijl. naar de specialisatiejaren tot wordt de nadruk verlegd naar de verdieping van de techniek.