Toegepaste grafiek

De lessen gaan door op:

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00u tot 21.30u

 

toegepastegrafiek2016 

 

Dit atelier richt zich tot studenten die interesse hebben in het creatief en expirimenteel gebruik van de digitale media.

Illustratie en grafisch ontwerp zijn de twee voornaamste gebieden waarbinnen gewerkt wordt. De nieuwste grafische software wordt aangeleerd in functie van boekillustraties, affiches, folders en web-toepassingen, waarbij niet enkel het technische aspect aan bod komt maar evenzeer je eigen creativiteit.
Ook animatie en gebruik van video vormen een integraal onderdeel van de opleiding, waarbij studenten de mogelijkheid krijgen om gebruik te maken van video- en digitale fotocamera.

 

In het ruime atelier, uitgerust met projectieapparatuur, staan  Applecomputers van de nieuwste generatie ter beschikking. Tekeningen, foto's en geschilderde structuren kunnen gescand worden en verder digitaal bewerkt, om nadien geïntegreerd te worden in een grafisch geheel.

 

Het toevoegen van tekst gebeurt volgens de regels van de typografie. Illustraties worden, gebruik makend van tekentabletten rechtstreeks op de computer gecreëerd. Verrassende ideeën worden uitgewerkt in een hedendaagse vormgeving. Eigen foto's worden digitaal bewerkt en gemanipuleerd tot illustratieve collages.

 

Vanaf de eerste jaren wordt er veel tijd besteed aan het ontplooien van een persoonlijke stijl. Samen met de reeds verworven technische kennis bouw je zo naar de specialisatiejaren toe een creatief portfolio uit.