Algemeen

De Academie Genk Beeldende Kunst & Media is een, door de stad Genk ingerichte en door de Vlaamse Gemeenschap gesubsidieerde onderwijsinstelling voor deeltijds kunstonderwijs.

algemeen1Het Deeltijds Kunstonderwijs vervangt het kunstonderwijs met beperkt leerplan of het kunstonderwijs voor sociale promotie.

Het deeltijds kunstonderwijs biedt een opleiding aan die enerzijds complementair kan zijn aan het basis- en secundair onderwijs, maar die anderzijds ook equivalent kan zijn aan het voltijds secundair kunstonderwijs.
Is het complementair onderwijs een aanvulling voor wie voltijds onderwijs volgt of gevolgd heeft, dan is het equivalent onderwijs een reëel tweede-kans-onderwijs, dat een aan het voltijds onderwijs evenwaardige artistieke vorming waarborgt.

Samen met het voltijds kunstonderwijs of het kunstonderwijs met volledig leerplan geeft het deeltijds kunstonderwijs een artistieke opleiding die, naast het bijbrengen van een algemene vorming, vooral gericht is op de ontplooiing van de artistieke persoonlijkheid.

 

Academie Genk Beeldende Kunst & Media

Welzijnscampus 9 · 3600 Genk
T +32 89 65 39 62

F +32 89 65 34 88 
academie@genk.be